عشاء صيامي خفيف من مطبخي .. بالصور
__________________
صباح الخير
انهاردة هقدملكو اول مشاركة في قسم المطبخ
هي عبارة عن عشاء صيامي خفيف ولذيذ
عبارة عن
شوربة خضاار بالزنجبيل (طريقتها سهلة اوي )
وفطيرة التفاح اللذيذة (تنفع برضة في الفطار مع الشاي)
يلا نبدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الأول شوربة الخضار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات : -
بصلة متوسطة + حبة طماطم متوسطة
حبتين كوسة + حبتين بطاطس
3 حبات جزر + كيس خضار مشكلة (بسلة + فاصوليا)
قطعة قرنبيط (اذا متوافر)
عودين بقدونس مفرومين للتزيين
معلقة صغير زنجبيل مطحون
نصف معلقة صغيرة كركم + ملح
((طبعا اذا ما عندك البهارات دي ممكن نحط بدالها مكعب ماجي بالخضار "صيامي"))
الطريقة: -
نقطع كل المكونات مربعات صغيرة ونحطهم في كوبين ماء مغلي ع النار ونهدي النار خالص ونغطي الحلة (عشان يحتفظوا بالفوائد والطعم) بعدين نضيف البهارات ونغطي ... تقريبا وقت السوا بياخد 20 دقيقة
وبالهنا والشفا مع نصف ليمونة
يلا نيجي للحلو ....
فطيرة التفاح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
4 حبات تفاح مقشر ومسلوق مع نصف كوب سكر ومنزوع البزر ومصفى من الماء
2 كوب دقيق + ربع كوب زيت
معلقة صغيرة سكر + معلقة كبيرة خميرة فورية
نصف معلقة صغيرة ملح
الطريقة :
نعجن المقادير (الدقيق والزيت مع ماء دافي والخميرة)
تترك للتخمير حوالي ساعة
بعدين نجيب صينية ونفرد فيها نصف العجينة ونفرد عليها التفاح المسلوق
وبعدين نجيب النصف التاني من العجينة ونشكلة زي ما احنا عايزين فوق الوش
وتدخل الفرن على حرارة 180 درجة.. تقريبا بتاخد اقل من ساعة في الفرن
انهاردة هقدملكو اول مشاركة في قسم المطبخ
هي عبارة عن عشاء صيامي خفيف ولذيذ
عبارة عن
شوربة خضاار بالزنجبيل (طريقتها سهلة اوي )
وفطيرة التفاح اللذيذة (تنفع برضة في الفطار مع الشاي)
يلا نبدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الأول شوربة الخضار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات : -
بصلة متوسطة + حبة طماطم متوسطة
حبتين كوسة + حبتين بطاطس
3 حبات جزر + كيس خضار مشكلة (بسلة + فاصوليا)
قطعة قرنبيط (اذا متوافر)
عودين بقدونس مفرومين للتزيين
معلقة صغير زنجبيل مطحون
نصف معلقة صغيرة كركم + ملح
((طبعا اذا ما عندك البهارات دي ممكن نحط بدالها مكعب ماجي بالخضار "صيامي"))
الطريقة: -
نقطع كل المكونات مربعات صغيرة ونحطهم في كوبين ماء مغلي ع النار ونهدي النار خالص ونغطي الحلة (عشان يحتفظوا بالفوائد والطعم) بعدين نضيف البهارات ونغطي ... تقريبا وقت السوا بياخد 20 دقيقة
وبالهنا والشفا مع نصف ليمونة
يلا نيجي للحلو ....
فطيرة التفاح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
4 حبات تفاح مقشر ومسلوق مع نصف كوب سكر ومنزوع البزر ومصفى من الماء
2 كوب دقيق + ربع كوب زيت
معلقة صغيرة سكر + معلقة كبيرة خميرة فورية
نصف معلقة صغيرة ملح
الطريقة :
نعجن المقادير (الدقيق والزيت مع ماء دافي والخميرة)
تترك للتخمير حوالي ساعة
بعدين نجيب صينية ونفرد فيها نصف العجينة ونفرد عليها التفاح المسلوق
وبعدين نجيب النصف التاني من العجينة ونشكلة زي ما احنا عايزين فوق الوش
وتدخل الفرن على حرارة 180 درجة.. تقريبا بتاخد اقل من ساعة في الفرن
وبالهنا والشفا
يلا مستنياكو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يلا مستنياكو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
__________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كل سنة وانتم طيبين